Papa vertelt Joe Duffy van RTE over de horrorbrief die hij ontving van zoon die in Gaeltacht was

RTE Liveline-luisteraars waren donderdagmiddag met afschuw vervuld toen een brief in de lucht werd voorgelezen van een jonge jongen die in de Gaeltacht studeerde.

Hij schreef het briefje aan zijn vader en moeder die smeekten om naar huis te komen en de details van de pesterijen waaraan hij werd onderworpen door andere jonge jongens.

Zijn vader Andrew, diepbedroefd door de pure wreedheid die zijn kind heeft moeten doorstaan, liet Joe Duffy de brief voorlezen.

LEES MEER: RTE Liveline trans-debat veroorzaakt verontwaardiging als beller Joe Duffy vertelt dat ze de term ‘vrouw’ willen verwijderen

Het begon: “Alsjeblieft, mag ik naar huis komen, alle andere jongens in mijn huis haten me en ze pesten me.

“Als ze praten en ik kom langs, lopen ze allemaal weg en als ze niet praten, praat niemand met me.

“Ze stelen allemaal mijn spullen en breken ze. Sommige andere jongens praten niet veel met me, en soms doen ze mee met de oudere jongens.

“Ze noemen me allemaal namen als ‘queer’ en ‘fatty’, ze geven me overal de schuld van, en ze zeggen dat het maar een grap is. Mag ik alsjeblieft naar huis komen?’

“Ik word gepest. Ik wil naar huis’, besloot de brief.

Andrew zei dat ze bij talloze gelegenheden contact probeerden te maken met het college en steeds maar niets bleven zeggen, dus stapte Andrews vrouw in de auto voor de lange rit naar de niet nader genoemde Gaeltacht om erachter te komen wat er aan de hand was.Papa vertelt Joe Duffy van RTE over de horrorbrief die hij ontving van zoon die in Gaeltacht was
Papa vertelt Joe Duffy van RTE over de horrorbrief die hij ontving van zoon die in Gaeltacht was

De ouders van de jongen kregen later te horen dat de Bean an Tí al met de daders had gesproken, maar besloten om geen ouders of de school zelf erbij te betrekken, waardoor de jongen nog meer intimidatie te verduren kreeg.

Andrew vervolgde: “Ik was absoluut verbijsterd dat de enige mensen met wie ze spraken de jongens van het huis waren.

“Ik sprak de afgelopen drie of vier dagen met hen over echte gevallen van pesten – fysiek, verbaal en schade aan eigendommen, enz. – waaraan mijn zoon werd blootgesteld en ik kon gewoon niet geloven dat er niemand anders bij betrokken was, maar de jongens in huis.”

Honderden luisteraars sprongen op om hun zegje te doen op Twitter en om de behandeling van het probleem door degenen die kinderen zouden moeten beschermen tijdens hun tijd bij de Gaeltacht, af te wijzen.

Een persoon schreef: “Liveline berichtgeving over pesten in de Gaeltacht. Er zijn in deze omgevingen voldoende kinderbeschermingskwesties, kinderen zijn beperkt in de taal die ze kunnen gebruiken, waardoor ze bang kunnen zijn om misbruik te melden, gedwongen worden om op kamers te slapen met vreemden, minimaal toezicht, enzovoort.

Een ander zei: “Dit soort dingen is de reden waarom we onze kinderen niet in de buurt van de Gaeltacht laten. Je kinderen wekenlang bij vreemden laten logeren leidt tot allerlei horrorverhalen. Geen verantwoordelijkheid als het mis gaat.”

Een derde voegde toe: “Ik had gehoopt dat het veranderd was sinds ik 11 jaar werd. Destijds was het Lord of the Flies met wat symbolisch Iers. Nachtmerrie.”

LEES VOLGENDE:

Ontvang het laatste nieuws in je inbox door aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Leave a Comment