Man uit Dublin viel huilend op de grond na drie decennia pijn te hebben geleden

Een man uit Dublin onthulde hoe hij huilend op de grond zakte nadat hij bijna drie decennia aan artritis en chronische pijn had geleden.

Rory Richardson, die halverwege de veertig is, zei dat hij alle medicijnen bekeek die hij moest nemen toen hij werd overmand door een gevoel van hulpeloosheid. Hij zei: “In oktober vorig jaar voelde ik me behoorlijk down van de pijn, ik voelde me gewoon in elkaar geslagen en hield alles binnen.

“Toen stond ik op een zondagochtend naar alle medicijnen te kijken die ik moest innemen en viel ik op de grond. Ik huilde alsof ik nog nooit in mijn leven had gehuild. Het was verschrikkelijk omdat de kinderen boven waren en ik niet wilde om me zo te horen of te zien.”

Lees verder: Ierse gezondheidsfunctionarissen bevestigen 14 nieuwe gevallen van apenpokken

Maar hij zei dat zijn inzinking het beste was wat hem had kunnen overkomen toen hij eindelijk de hulp vond die hij nodig had na bijna 30 jaar proberen. Rory was pas 20 jaar oud toen hij de diagnose artritis kreeg.

Hij zei: “Ik had last van kniepijn in mijn late tienerjaren en op twintigjarige leeftijd ontdekte ik dat ik artritis in mijn rechterknie had. Ik moest vier of vijf operaties ondergaan in de komende vier jaar.”

De operaties waren een succes en de pijn in zijn knie verdween, maar de verlichting was van korte duur toen Rory rugpijn begon te krijgen waardoor hij de kracht in een of beide benen zou verliezen. “Het was echt eng om niet te weten wat het was en er zou geen enkele waarschuwing voor zijn”, voegde hij eraan toe.

Na tien jaar constante pijn werd Rory eindelijk gediagnosticeerd met spondylitis ankylopoetica (AS) door professor Conor McCarthy in het Mater Hospital. Spondylitis ankylopoetica is een zeldzame vorm van artritis die ervoor zorgt dat uw wervelkolom en andere delen van uw lichaam ontstoken raken.

Rory zei: “Ik kreeg een medicijn voor zes maanden om te zien of dat zou helpen met de symptomen, maar helaas deed het dat niet. Ik werd toen overgeplaatst naar een 12-weekse injectiekuur en na de eerste voelde ik me enorm beter.

“Ik had de injecties echter nog niet lang voordat artritis in mijn knie weer oplaaide en dat leidde tot nog een paar operaties en uiteindelijk een knievervanging in 2018.”

Nadat Rory merkte dat hij op de grond huilde van de ondraaglijke pijn, werd hij teruggebracht naar de Mater om een ​​pijntherapeut te zien. Zijn adviseur bracht ook wijzigingen aan in de medicijnen die hij gebruikte.

Hij voegde eraan toe: “Ik vond de counseling echt nuttig en als ik me nu een beetje negatief voel over iets, denk ik gewoon aan mijn meisjes en alle dingen die ik heb.

“Vanaf het moment dat ik Conor McCarthy ontmoette, tot vandaag met het team in Reumatologie, is iedereen in de Mater briljant geweest. Ze zijn zo attent en ze zijn ook zo geruststellend voor mijn vrouw.

“We kunnen ze niet genoeg bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan, ze zijn een absoluut fantastisch team.”

Lees volgende:

Meld u aan voor de Dublin Live-nieuwsbrief om al het laatste Dublin-nieuws rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Leave a Comment