Man ‘acht of negen keer geslagen’ tijdens bloedige ochtendaanval door fietser

Een man liep bloedige verwondingen aan zijn gezicht op nadat hij eerder vanochtend werd aangevallen door een fietser in het zuiden van Dublin.

“Mark” liep rond 6.45 uur over Nutley Lane in Donnybrook toen hij een fietser tegenkwam op het voetpad “die met hoge snelheid reisde”. Hij stak zijn elleboog uit om “zichzelf te beschermen”, die de zijkant van de fietser raakte, maar “niet genoeg om hem op enigerlei wijze van zijn fiets te krijgen”.

Mark zei dat de fietser hem vervolgens “acht of negen keer sloeg”, waardoor hij tegen de grond werd geslagen.

Lees meer: ​​Fairview Park-concerten: Punters klagen over gebrek aan schermen bij Phoebe Bridgers-optreden

Hij deelde een foto van zijn verwondingen aan RTE Liveline, die Joe Duffy beschreef in de lucht en zei: “Het is afschuwelijk, je gezicht is gehavend. Er is bloed over je hele gezicht, behalve je kin. Het is allemaal rond je twee ogen, langs je neus.

Mark vertelde Joe: “Sinds de pandemie ga ik elke ochtend een wandeling maken. Ik was vanmorgen en was heel dicht bij de RTE-campus. Ik liep over Nutley Lane, net voorbij de kruising waar het St Vincent’s Hospital is, naar beneden Merrion Weg rechts voetpad.

“Ik zag deze fietser op me af komen op het voetpad. Hij reed met hoge snelheid. Hij keek naar zijn mobiele telefoon, dus hij keek niet naar waar hij heen ging.

“Toen hij me naderde, had ik heel weinig tijd om iets te doen, dus ik stak mijn elleboog naar de zijkant van me om mezelf te beschermen. Toen hij langs me ging, raakte het uiteinde van mijn elleboog de zijkant van hem, maar het was niet genoeg om mij neerslaan of hem op een of andere manier van zijn fiets halen.”

Mark zei dat de fietser hem voorbij ging, maar toen begon te schreeuwen.

Hij zei: “Hij draaide zich toen om en fietste terug tot hij op gelijke hoogte was met mij en begon weer tegen me te schreeuwen. Ik draaide me gewoon naar hem toe en zei ‘kijk, ik loop op het voetpad, je zou niet op het voetpad moeten zijn’ en ik stak alleen mijn elleboog uit om mezelf te beschermen’.

“En hij begon tegen me te schreeuwen en te zeggen of ik wilde vechten. Ik zei ‘wat?’ en toen hief hij zijn armen op, balde zijn vuisten en sloeg me in het gezicht.

“Ik nam geen wraak, ik hief gewoon mijn armen om mijn gezicht te beschermen. Ik kreeg acht of negen stoten in het gezicht. Ik werd tegen de grond geslagen en terwijl ik op de grond lag, greep ik een van zijn benen en hij begon schreeuwde naar me om los te laten of hij zou me op mijn hoofd stampen, dus ik liet duidelijk los.

“Hij ging toen gewoon terug naar zijn fiets, stapte op en fietste weg.”

Mark zei dat zijn kaak pijn heeft, maar zijn verwondingen zijn gelukkig “niets erg ernstigs”.

Hij zei: “Destijds had ik niet veel pijn. Sinds ik mezelf heb schoongemaakt, doet mijn kaak pijn als ik eet of drink. Mijn lip is zo groot als een rugbybal en ik heb een aantal snijwonden in mijn gezicht, gelukkig niets erg ernstigs.

“Ik ben niet naar het ziekenhuis gegaan. Gelukkig heb ik mijn hoofd niet gestoten, dus ben ik niet naar binnen gegaan. Terecht of onterecht, veel mensen hebben me verteld dat ik me waarschijnlijk had moeten laten onderzoeken.

“Het lijkt in orde, behalve dat mijn gezicht er niet zo mooi uitziet als gewoonlijk.”

Hij beschreef de fietser als “Iers, in de twintig, 5″9 of 5″10, brede schouders, licht gedrongen postuur, vale huid, kortbruin haar.”

Een woordvoerder van Garda zei: “Gardai onderzoekt een melding van een aanval op een man die op woensdag 22 juni 2022 om ongeveer 6.45 uur plaatsvond in het Nutley Lane-gebied van Dublin 4.

“De gewonde man liep niet-levensbedreigende verwondingen aan zijn gezicht op, waarvoor op dat moment geen ziekenhuisbehandeling nodig was. Er zijn in dit stadium van dit onderzoek nog geen arrestaties verricht.”

LEES VOLGENDE:

Meld je aan bij de Dublin Live-nieuwsbrief om al het laatste Dublin-nieuws rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

Leave a Comment